Известие

Collapse
No announcement yet.

2 проблема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 проблема

Колеги настъпи и моят час да посетя сервиза. От няколко дни имам 2 проблема и искам да се консултирам с вас преди да вляза в бокса.

1. Като запаля колата на свободна и като се движа на 1-ва и 2-ра до 2 хил.оборота двигателя трака като нафта.
    -Вариатор?-

2. Първа и задна не влизат от всеки път, а понякога и свободна влиза с мъка.
    -Помпа на съединител?-

Според вас в тези части ли е проблема и горе долу колко пари струваха? Спомням си че вариатор задължително нов - около 350 лева. А какво беше положението с помпата на съединителя?

Относно първия проблем и аз мисля че е вариятор, но за другия не вярвам да е помпа защото ако е тя ще има теч ..
    sigpic
    GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
    Lulin Group Ltd.

Comment

По принцип имам черно петно в гаража под колата което напоследък се увеличи, но мисля че е от гарнитура някъде.

Comment

Ми то си личи дали е масло или спичачна течност
        sigpic
        Lulin Group Ltd.

Comment

kolega

къде мога да намеря жило за газта на алфа 145-1,6 120 коня 97год,

------------------------------------------proper----------------------------------------
          Колега ползвай Винаги само Кирилица!!! Правилата го изискват!!!

[/B]
          Last edited by g_nanchev; d.m.y г., 11:45.

Comment

В крайна сметка къде е проблема на тези скорости, в кутията ли?

Comment

Доколкото знам първа и задна нямат синхронизатори. И при мен задната понякога не влиза ,мръдваш леко напред или натискаш още веднъж съединителя и всичко е наред. Провери си маслото в скоростната може от там да е ,аз имах подобен проблем и след смяната на маслото се оправи. А за свободната незнам ,и не мога и да си го представя
              Last edited by mochko1; d.m.y г., 01:07.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic
              Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Наистина най-добре е да почнеш от маслото, но ти препоръчвам като сменяш маслото да сложиш някаква добавка - щото кои знае от кога не е сменяно
                sigpic
                Lulin Group Ltd.

Comment

А възможно ли е според вас съединителя да е дал фира?

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                    Доколкото знам първа и задна нямат синхронизатори. И при мен задната понякога не влиза ,мръдваш леко напред или натискаш още веднъж съединителя и всичко е наред. Провери си маслото в скоростната може от там да е ,аз имах подобен проблем и след смяната на маслото се оправи. А за свободната незнам ,и не мога и да си го представя
                    От москвич 408 насам всички имат синхрони на първа
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На Москвич 408 и Газ 69 (не позата 69 ) не е възможно да включиш първа скорост в движение без междинна газ. Това са стари и архаични автомобили, от времето когато хората са били глупави, гледали са черно-бяла ТВ и не е имало жени шофьори .

Накратко ГТВ-то е съвременен автомобил и ИМА синхронизатор на първа скорост. Синхронизатори на ВСИЧКИ предни скорости имат и всички модели на АЛФА за които се сещам.
                      Поздрави на камионджиите!
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

хехе добре де грешна информация хубаво е ,че има кой да ме поправи. При мен трудно излизаха 3-та и 5-та и с новото масло нямам проблеми.

При Bobo на диагностика и ремонт (ако е нужно) и после сподели къде е бил проблема
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic
                        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Долна помпа на съединител, спирачна течност и всичко е готово.

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
                            В крайна сметка къде е проблема на тези скорости, в кутията ли?
                            Първоначално публикувано от g_nanchev Покажи съобщение
                            къде мога да намеря жило за газта на алфа 145-1,6 120 коня 97год,

------------------------------------------proper----------------------------------------
                            Колега ползвай Винаги само Кирилица!!! Правилата го изискват!!!

[/B]

Comment

Working...
                            X